Banka Amerikane e Investimeve beson ne vlerat e krijuara nga arti dhe kultura; ato ndihmojne ne lulezimin e ekonomise, ndihmojne ne lidhjet midis individëve dhe midis kulturave të ndryshme, edukon dhe pasuron shoqëritë. Ne mbështesim teatrat locale, galeritë dhe organizatat që sigurojnë promovim të edukimit, frymëzojnë shoqëritë, krijojnë punësim, plotësojnë kurikulat e shkollave dhe gjenerojnë të ardhura për komunitetin.

Ne besojmë që këndi i lojrave në një lagje mund të jetë po aq I rëndësishëm sa edhe një muzeum apo orkestër ndërkombëtare në vlerën që ai ka për komunitetin, në cilësinë e jetës së banorëve dhe në edukimin e brezit të ri. Në një sens më global, arti na flet në një gjuhë universale që shtron rrugën drejt një mirëkuptimi më të gjërë kulturor.

ABI BANK MBESHTET “ANNIE MUSICAL”

Më shumëABI Bank gjithmonë në mbështetje të fëmijëve dhe zhvillimit të talenteve, sponsor gjeneral i muzikalit “ANNIE”! Një prej muzikaleve më [...]

FESTIVALI NDERKOMBETAR I VOKALIT OPERISTIK “MARIE KRAJA”

Më shumë19 – 20 Prill, Tiranë 20 vjet më parë, në Janar të vitit 1999, nisi eventi i parë muzikor ndërkombëtar [...]

OLEN CESARI NE TIRANE

Më shumë23 – 24  Prill, Tiranë Kthehet në Shqipëri muzikanti i mirënjohur ndërkombëtar Olen Çezari, me grupin e tij “International Clandestine [...]

ERMAL META RIKTHEHET NE TIRANE – ABI BANK MBESHTET

Më shumë4 Mars 2019 Pas suksesit të një viti më parë në sheshin “Skënderbej”, Ermal Meta u rikthye sërish në Tiranë [...]

ABI BANK MBESHTET GJYSHET MILIONERE NE RTSH

Më shumëShkurt 2019 Për dhjetë javë me rradhë, në ekranin e RTSH1 transmetohet spektakli më i ri i kulinarisë dhe humorit. [...]

ARTI SHQIPTAR NE VATIKAN

Më shumëMbrëmjen e datës 19 Nëntor në Vatikan Papa Francesku priti një audiencë të veçantë qytetare shqiptare me përfaqësues të shtetit [...]

TAKIMI MBAREKOMBETAR I TEATRIT PROFESIONIST “KADRI ROSHI”

Më shumëNëntor 2018 Takimi Mbarëkombëtar i Teatrit Profesionist “Kadri Roshi” zhvilluar për herë të parë në Gjirokastër ngjiti në skenën e [...]

ABI BANK SPONSOR GJENERAL I FEST 57

Më shumëDhjetor 2018 Banka Amerikane e Investimeve është Sponsor Gjeneral i Festivalit të Këngës në RTSH – FEST 57, në datat [...]

SHPAT DEDA NE TURNEUN E “AMBEL E THARTE” – ABI BANK MBESHTET

Më shumëKëngëtari nga Kosova Shpat Deda përfundon me sukses turneun e koncerteve “Ambël e Thartë” nisur nga Amfiteatri Tiranës, në parkun [...]

ABI BANK NE DITEN KOMBETARE TE TRASHEGIMISE KULTURORE

Më shumë29 Shtator 2018 Banka Amerikane e Investimeve me rastin e “Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore”, mbështeti aktivitetet e organizuara dt. [...]