Aktivitete

Home > Aktivitete > Arti dhe kultura

Arti Shqiptar në Vatikan

Mbrëmjen e datës 19 Nëntor në Vatikan Papa Francesku priti një audiencë të veçantë qytetare shqiptare me përfaqësues të shtetit dhe shoqërisë, të besimeve fetare në Shqipëri, intelektualë e artistë.

Audienca për Heroin Kombëtar pasoi atë 50 viteve më parë sërish në nderim të heroit kombëtar, atlet i krishterimit Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Pas audiencës me Papa Françeskun, emrat e mëdhenj shqiptarë të artit dhe sportit Inva Mula, Genc Tukici, Dua Lipa, Ermal Meta, Ramë Lahaj, Lorik Canaj etj, ishin së bashku në një koncert në Romë.

  

Mbështetur nga Banka Amerikane e Investimeve “Të bashkuar në muzikë dhe kujtimin e Skënderbeut”, artistët shqiptarë në skenat botërore sollën përmes një repertori elitar nderimin për heroin kombëtar dhe kombin që mban sot veprën e tij.

 

X